Håndfarvet Sorgenfri

Håndlavet Sorgenfri eget håndfarvede garn.

Håndfarvet Sorgenfri farver mest enkelte nøgler eller i meget små farvestofpartier. Der vil være variationer, selv i nøglerne fra det samme farvestofparti. Husk dette og overvej at skifte nøgle hver gang du har strikket et par rækker, så du strikker med 2 nøgler hele tiden. Så vil forskellene ikke fremgå så tydelige.

Jeg bruger professionelle farvestoffer, og selvom ulden er vasket klar efter farvningsprocessen, kan den bløde lidt ved den første vask. Nogle farver bløder mere end andre. Blødning er når garnet fragiver farve og det sker især hos de mærke farver, hvor farvemængden er størst.

For at få de bedste resultater skal du håndvaske separat i koldt vand med meget lidt omrøring og lægge arbejdet fladt til tørring.

Håndfarvet Sorgenfri anbefaler også, at du håndvasker dit håndfarvede garn i uldvaskemiddel. Så sikrer du at dit garn bevarer sit friske udseende længst muligt. Dette sker gerne i Eucalan, da uldsæben ikke skal vaskes ud bagefter og du sparer derved på mængden af vand og dit arbejde filter ikke så let når det ikke skal igennem flere hold skyllevand. Eucalan

Jeg har forsøgt at fange farverne så nøjagtigt som muligt. Husk, at farver kan variere fra skærm til skærm.

Garnet er vasket og leveres i bundter lige klar til at bruge. Alle kvaliteter er mulesing-free og der er tænkt over både dyrevelfærd og miljø under fremstillingen af garvet. Ufarvet garn

Viser 1–9 af 16 resultater